Mijn aanpak

Tijdens de kosteloze intake inventariseren we wat jou bezighoudt in werk en privé. Samen benoemen we wat je wilt bereiken en bespreken we de verdere aanpak. Wanneer je besluit om verder te gaan, besteden we in elk volgend gesprek ruim aandacht aan één of meer thema’s, en aan casussen die je inbrengt. Voor zover van toepassing experimenteer je in de twee à drie weken tot ons volgende gesprek met een nieuw inzicht, benadering of vaardigheid. Of je laat alles gewoon eens bezinken. Zo bouw je in vijf tot tien gesprekken aan een stevige basis in het dagelijkse leven. Je ontwikkelt een gezonde aandacht voor jezelf, weet wat je wilt en bereikt dat ook vaak. Aan het eind van de dag heb je nog wat energie over. De kwaliteit van je slaap verbetert. Je hebt weer rust.

Coaching

Al filosoferend tijdens de intake noemen veel mensen rust als het uiteindelijke doel van hun gesprekken. We behandelen precies die thema’s die voor jou nodig zijn. Bijvoorbeeld perfectionisme, omgaan met lastige mensen, er moet zo veel, piekeren, zelfvertrouwen, zelfkritiek, faalangst, overgevoeligheid voor de mening van anderen, timemanagement, keuzes maken, loopbaanvraag, enz. enz. Niet in het algemeen, maar speciaal gericht op jou, en jouw situatie.

Burn-out

Of je nu uitgeput thuis zit of nog aan het werk bent, van uitrusten alleen knap je niet op. Je gedachten blijven immers tollen en je zult niet de eerste zijn die zich schuldig voelt tegenover de collega’s, waardoor je nog verder in de put raakt. Samen zetten we er de schouders onder om je weer energiek en aan het werk te krijgen. Je leert je energie te managen, beter te slapen, je grote verantwoordelijkheidsgevoel te hanteren, soepel je grenzen te stellen, mild en tevreden te zijn.

Mentaal onderhoud

Professionals

Op het werk ben je vaak de rots in de branding. Daar krijg je energie van, want je houdt van je vak. Maar soms stapelen werkdruk en spanningen zich op, en wordt het steeds zwaarder om op niveau te blijven presteren. Kom dan praten, beste docent, consultant, inkoper, accountant, jurist, apotheker of wat je vak ook is. In sommige beroepen, bijvoorbeeld gerechtsdeurwaarder, krijg je daar zelfs PE-punten voor.

Begeleiding van de top

Bij jou als manager, directeur of ondernemer komen veel mensen halen wat zij nodig hebben; weinigen komen je iets brengen. Om overeind te blijven, heb je een stevige mentale basis nodig. In gesprek met mij onderhoud je die, of je bouwt hem op. Een frequentie van vier gesprekken per jaar werkt goed. We bespreken telkens wat jou op dat moment bezighoudt en ik zorg ervoor dat je weer opgeruimd vertrekt. Zo'n gesprek kan 1,5 uur duren en soms weleens een halve dag. Vaak vooraf gepland, soms spontaan. Altijd gegarandeerd vertrouwelijk.

Voor opdrachtgevers en doorverwijzers

Werkgevers

Je investeert in de persoonlijke groei van management en medewerkers. En soms is er een conflict, of een incident. Of een afdeling waar spanning heerst die lastig aan te pakken is. Er is iemand die je graag wilt behouden voor de organisatie, die externe begeleiding nodig heeft. Of je wilt voorkomen dat iemand uitvalt. In voor- en tegenspoed werkt het gewoon fijn om een vaste bedrijfspsycholoog te hebben. Iemand die jouw organisatiecultuur kent en direct kan inspelen op de actualiteit.

Bedrijfsartsen

We zorgen er samen voor dat mensen die zijn uitgevallen door stress of andere werkgerelateerde oorzaken weer gezond kunnen terugkeren. Ik werk mee in de UWV-procedures, ben beschikbaar voor intercollegiaal overleg over individuele patiënten (die daarvoor toestemming hebben gegeven), ondersteun re-integratie schema’s of stel deze op. Door mijn grondige en persoonlijke aanpak treedt er zelden recidive op.

Onderhoudsgesprekken

Een deel van mijn cliënten vindt het prettig om na afloop van een gesprekstraject nog één tot drie keer per jaar een gesprek te hebben. Dan nemen we de nieuwe ontwikkelingen in werk en/of privé door, en we behandelen de thema’s die je graag nog eens aandacht wilt geven.

Ben je in het verleden bij mij op gesprek geweest en zou een onderhoudsgesprek weer eens fijn zijn?

Neem gerust contact op

Bedrijfspsycholoog Karin Wikaart
Hogeveenseweg 3c 
2731 LA Benthuizen 


KvK nr: 27337071

Privacy Verklaring

Contactgegevens

 06 - 21 54 06 73

 karin@wikaart.nl

Werktijden

Maandag 10:00 - 16:30

Dinsdag 08:30 - 16:30

Woensdag Gesloten

Donderdag Gesloten

Vrijdag Gesloten